Ondernemer van de maand: Marten Bora

1.  Hoe lang ben jij ondernemer en wat doe je precies?
Ik heb een groothandel in relatiegeschenken en bedrijfskleding. Naast de winkel heb ik een borduurstudio en drukkerij om de kleding te voorzien van borduringen en logo’s

2. Wat zijn voor jou de grootste uitdagingen (of uitdagingen geweest) als ondernemer?
Beter leren plannen en organiseren

3. Hoe ga (ging) je hiermee om?
Niet meer werken met een digitale planning maar werken met een whiteboard van 3 meter breed die we elke maandag lekker schoonvegen voor een nieuwe week met een helder overzicht.

4. Waar voldoet in jouw ogen een succesvolle ondernemer aan?
Een succesvolle ondernemer speelt in op kansen in de markt en doet wat hij leuk vind, dit is erg belangrijk aangezien je er veel mee bezig bent. Een goede ondernemer verkoopt niet enkel zijn “uren” aangezien daar een plafond aan zit. Focus niet alleen op de korte termijn maar ook zeker op de lange termijn, dit geld voor zowel je relatie met je klanten als de relatie met je leveranciers.

5. Heb je tips voor startende ondernemers?
Denk niet te veel na, “doe” vooral. Beter eerst 10 zaadjes planten en de gene die uitkomen water geven dan enkel 2 zaadjes planten waarvan er maar 1 of 0 uitkomen. Blijf geen water geven op zaadjes die niet uit komen!

6. Hoe ervaar jij het bijhouden van je boekhouding?
Het is het toppunt van discipline, net als tandenpoetsen, auto schoonhouden en de was doen…. Als je het uitstelt wordt het een grote bende!

7. Heb je getwijfeld bij het overstappen op online boekhouden? Zo ja, wat was voor jou de grootste drempel?
Niet getwijfeld, ik vind het heerlijk dat ik overal er bij kan en het scheelt enorm in de “postzegels” en die zijn ook voor ondernemers niet gratis.

8. Hoe lang werk je nu met InformerOnline en wat zijn hiervan de voordelen?
Sinds het begin van mijn onderneming, het werkt zoals je wil dat het werkt. Het is duidelijk, transparant en krijg zelfs van klanten complimenten over de professionele uitstraling van mijn offertes en facturen. Wij sturen de klanten dezelfde dag nog de offerte, dit is in een oogwenk gebeurd waardoor de klant gelijk een goede indruk heeft van de assertiviteit/vlotheid van ons bedrijf. Die indruk kan je maar één keer maken en blijft zeker hangen.

9. Zou je andere ondernemers aanraden om InformerOnline te gebruiken?
Zeker weten, dit heb ik al meerdere keren gedaan, met alle tevredenheid. Software is als een levend document, het is altijd in beweging en onderhevig aan veranderingen en verbeteringen. De kracht van Informer zit hem niet in de doos met software maar in het gedreven team van Informer die altijd open staat voor verbeteringen en aanpassingen ze tillen de manier van boekhouden steeds naar een hoger niveau zodat jij dat ook met je bedrijf kan doen. Enkele voordelen

  • snel offertes maken (gemiddeld 10x sneller dan je concurrent dus ook 10x meer kans op de deal!)
  • met een muisklik zien hoe je er voor staat
  • met 2 vingers in de neus bank betalingen matchen van alle Nederlandse banken
  • met een muisklik herinneringen versturen zonder dat je direct je klantrelaties verzuurd (je kunt zelf je teksten bepalen)
  • laat echte wanbetalers gemakkelijk escaleren met de online tool “Sneller betaald” een geweldige tool die je liever niet nodig hebt.  

10.Wat zou een mooie aanvulling zijn op het huidige InformerOnline boekhoudprogramma?
Een “Lead pipe line” waarbij klanten online een (offerte) aanvraag indienen waarbij de lead uiteindelijk wordt omgezet naar offerte. Deze lead zou ook na telefonische aanvraag handmatig in de software kunnen worden gezet zodat andere mensen uit het team geen “prospects” over het hoofd zien. Hierbij zou je nog beter in beeld kunnen krijgen wat er aan handel mogelijk aan zit te komen.

Een hele belangrijke is het kunnen toevoegen van een JPEG afbeelding aan de offerte. Hiermee zou je bij het versturen van de offerte de klant direct het product kunnen presenteren, dit scoort enorm! Het enige nadeel is dat hiermee de cloud van InformerOnline volloopt met allemaal afbeeldingen. Wellicht is een direct koppeling met Dropbox een leuke, toch je foto in de offerte zonder zware bestanden.