KBC Bank en je online boekhouding

Heb jij een zakelijke rekening bij KBC bank? Dan kun je er met InformerOnline voor zorgen dat al je transacties meteen in de boekhouding worden verwerkt!

Al je KBC bank transacties online

Het is erg eenvoudig om je zakelijke transacties te verwerken in InformerOnline. Daarvoor download je eerst jouw bankmutaties op de website van KBC bank. Vervolgens upload je deze in de administratie waarna ze meteen worden verwerkt door InformerOnline. Op die manier bespaar je ontzettend veel tijd en is je administratie altijd in orde.

Gratis Testen!
Alle functies
KBC bank boekhouding in InformerOnline

Tijdlijn met KBC bank betalingen

Op het moment dat jij een transactie maakt met je gekoppelde KBC bank account hoef niet echt iets meer te doen. Het online boekhoudprogramma InformerOnline verwerkt deze betalingen namelijk meteen. Daarna kun je deze ook gelijk terugvinden op de Informer BankTimeline.

Meer over de BankTimeline →

KBC bank transacties timeline

Alle betalingen netjes verwerkt

Al je betalingen worden meteen automatisch gematcht aan je in- en verkoopfacturen. Dit is dankzij de Informer BankRobot. Verder is het mogelijk om de robot allerlei taken aan te leren. Hierdoor zal je in de toekomst nog meer moeite en tijd bespaard blijven.

Meer over de Informer BankRobot →

Bankrobot verwerkt KBC bank transacties

Smart Online Boekhouden met InformerOnline

Als klant van KBC bank kun je profiteren van de voordelen van online boekhouden met InformerOnline. In de video kun je zien hoe eenvoudig je facturen inboekt en verwerkt. Dat geldt ook voor de banktransacties van KBC bank. Dankzij Informer’s slimme robots worden deze taken zo makkelijk dat het bijna leuk is. Zelfs de btw aangifte versturen en betalen met iDEAL doe je binnen 2 minuten en een paar klikken.

Start gratis!

Waarom is een zakelijke rekening handig?

Typische taken voor een ondernemer zijn het betalen van zakelijke facturen en het ontvangen van betalingen van klanten. Dat is onderdeel van je boekhouding. Privé-aankopen mag je niet verwerken in de administratie. Daarom heb je dus een zakelijke rekening nodig. Op die manier kun je namelijk makkelijk je zakelijke- en privé-transacties onderscheiden. Ook staat het natuurlijk iets professioneler om een zakelijke rekening te hebben. Bekijk nog meer voordelen van een zakelijke bankrekening.

Welk formaat voor mutaties moet ik downloaden?

Bij KBC bank kun je waarschijnlijk kiezen tussen twee formaten om te downloaden. .MT940 en .CAMT053. Om dubbele mutaties te voorkomen en meer informatie te verkrijgen kun je het best .CAMT053 kiezen. Dit is bovendien een nieuwer formaat. Bekijk hier hoe je de bankbestanden kunt downloaden bij KBC bank.

Waarom is er geen directe koppeling tussen InformerOnline en KBC bank?

Op dit moment is InformerOnline hard aan het werk om een koppeling met zoveel mogelijk banken te realiseren. Helaas is het alleen nog niet voor alle banken mogelijk om een koppeling op te zetten. Ben jij klant van KBC bank en vind jij dat een koppeling met InformerOnline handig zou zijn? Laat dit dan weten aan jouw bank.