Informer ontvangen door Duitse staatssecretaris

Informer is deze week persoonlijk ontvangen door de Duitse staatssecretaris van Economische Zaken & Energie Christian Hirte. Het doel van de ontmoeting was om het belang van internationale samenwerking op het gebied van online veiligheid te onderstrepen.

De bijeenkomst, die plaatsvond in het Duitse ministerie in Berlijn, werd naast staatssecretaris Hirte ook bijgewoond door Duitse afgevaardigden in de Europese Commissie, vooraanstaande politici en Thomas Niessen, directeur van Trusted Cloud. Trusted Cloud is het veiligheidskeurmerk voor online applicaties van de Duitse overheid.

Grensoverschrijdende norm

Informer was in het selecte gezelschap de enige buitenlandse afgevaardigde en is bovendien het enige bedrijf met zowel het Nederlandse keurmerk Zeker-OnLine als het Duitse veiligheidslabel Trusted Cloud. De Duitsers menen dat door de samenwerking tussen Zeker-OnLine en Trusted Cloud een grensoverschrijdende norm voor online veiligheid ontstaat.

Als personificatie van deze samenwerking werd Peter Potters, CCO van Informer, door Trusted Cloud-directeur Thomas Niessen in het Nederlands (!) welkom geheten.

Nieuwe Europese richtlijnen

Landen in de EU staan aan de vooravond van nieuwe Europese richtlijnen op het gebied van cybersecurity en online veiligheid. Nationale veiligheidsinitiatieven als Zeker-OnLine en Trusted Cloud zoeken de samenwerking om uiteindelijk misschien wel een Europese veiligheidsstandaard te ontwikkelen. Op die manier kunnen Europese consumenten en ondernemers zien welke online applicaties daadwerkelijk veilig en betrouwbaar zijn.

Om deze internationale aanpak kracht bij te zetten heeft Informer het Duitse Ministerie ook in contact gebracht met de Oostenrijkse Minister van Digitale en Economische Zaken Margarete Schramböck.

Op de foto staan o.a. de Duitse Staatssecretaris Christian Hirte (3e van links) en namens Informer Peter Potters tijdens de ontmoeting over dataveiligheid in het Duitse Ministerie in Berlijn.