Informer is 25 jaar en trakteert!

Informer bestaat dit jaar 25 jaar, en daar zijn we trots op! In al die jaren hebben we de wereld van boekhouden enorm zien veranderen. De boekhoudregels zijn grotendeels hetzelfde gebleven, maar de offline boekhoudprogramma’s van 1993 zijn bijna onherkenbaar naast de cloud-oplossingen van 2018. En omdat we trots zijn op zo’n rijke historie trakteren we de komende tijd iedere 25e nieuwe klant op een lekkere verjaardagstaart!

1993: Boekhouden in MS-DOS

Toentertijd de nieuwe standaard, nu voor vele een vage herinnering uit de oudheid: MS-DOS. De computer deed zijn intrede in de zakenwereld en ik werkte als accountant met een boekhoudprogramma dat inderdaad draaide op MS-DOS. Best modern voor die tijd, maar al snel ging ik twijfelen aan de beschikbare software. “Dat moest toch veel makkelijker kunnen allemaal!”

Na een tijdje raakte ik in gesprek met een programmeur en uiteindelijk wist ik het zeker: ik ga een eigen boekhoudpakket ontwikkelen.

Een van de eerste boekhoudpakketten op de Mac

Het resultaat van die samenwerking was een van de eerste werkende boekhoudpakketten op de Mac: Informer Account. “Ik had toen al een voorliefde voor de innovatieve producten van Apple, dus dat het programma op de Mac moest kunnen draaien was een ABC-tje. Toen kocht je software nog gewoon in de winkel, op de plank in een hele grote doos.” Uiteindelijk zijn er ruim 35.000 pakketten van Informer Account verkocht.

Na ruim 15 jaar Informer Account werd duidelijk dat de toekomst van veel computerprogramma’s online zou liggen. Een boekhoudprogramma in de cloud was de volgende stap voor Informer.

Online boekhoudprogramma met keurmerken en awards

Inmiddels is InformerOnline het vlaggenschip van het bedrijf. Steeds meer ondernemers vinden hun weg naar de wereld van online boekhoudsoftware. Doordat veel traditionele boekhoudmechanismes op de achtergrond worden uitgevoerd, kan boekhouden meer begrijpelijk worden gemaakt voor een grotere groep ondernemers. “Daarom zien we dat steeds meer ZZP’ers en ondernemers uit het kleinbedrijf zelf hun boekhouding gaan doen. Het ís ook helemaal niet zo lastig meer als 25 jaar geleden en steeds meer wordt automatisch voor je gedaan. Boekhouden is door de jaren sneller en eenvoudiger geworden.”

Niet alleen snelheid en eenvoud, ook veiligheid is een belangrijke peiler voor het online boekhoudprogramma van Informer. InformerOnline is houder van het keurmerk Zeker-OnLine, dat ontwikkeld is in samenwerking met de Belastingdienst. Ook is het houder van het keurmerk Betrouwbaar Boekhouden en mag het officieel het Duitse overheidskeurmerk Trusted Cloud voeren. Tel daar diverse MKB Proof Awards en het jarenlange partnerschap met ZZP Nederland bij op en het mag duidelijk zijn dat InformerOnline een behoorlijke kwaliteitsspeler in de markt is.

Verjaardagstaart voor de ondernemer

Met Informer hebben we bij het ontwikkelen van onze boekhoudsoftware altijd gedacht aan de ondernemer. Daarom willen we onze verjaardag ook met hen delen. Iedere 25e nieuwe ondernemer die InformerOnline gebruikt ontvangt van ons een heerlijke verjaardagstaart. De wereld van het boekhouden zal ongetwijfeld blijven veranderen, maar bij Informer blijven we dicht bij onze wens uit 1993: een boekhoudprogramma ontwikkelen dat ondernemers écht verder helpt.

Op naar de 100 jaar!

https://www.instagram.com/p/BfsvH78Fo-h/?taken-by=informer.nl