/test van Mike

Met InformerOnline is het mogelijk om binnen een paar stappen een factuur aan te maken. Om een factuur te maken, klik je in het menu aan de linkerkant op “Facturen” en vervolgens op “Nieuw”.

Bij Klant kunt u een klant selecteren uit uw relaties of via Nieuw een nieuwe relatie aanmaken. Heeft u de klant al wel ingevuld bij de relaties, maar komt deze niet tevoorschijn bij het ophalen van alle relaties, dan kunt u een deel van de bedrijfsnaam invoeren. InformerOnline zal dan zelf de matchende relaties weergeven.

Verder kunt u de (eventuele) contactpersoon invullen met daarbij een referentie. Deze velden zijn niet verplicht, dus kunnen leeg worden gelaten.

Nu kunt u beginnen met het invoeren van de factuurregel(s).

– Bij Aantal vult u het aantal van het product in.

– Bij Omschrijving vult u de tekst in die u op de factuurregel hebben wilt. Ook kunt u (een deel van) het product invullen. InformerOnline zal dan zelf de matchende producten weergeven.

– Bij Prijs vult u de prijs van het enkele product in. Heeft u bij Aantal 2 ingevuld, hoeft u nog steeds maar de prijs voor één in te vullen. InformerOnline zal de prijs naar het aantal aanpassen.

– Bij Korting kunt u de eventuele korting op het product invullen.

– Bij BTW vult u het BTW percentage in. Standaard zal deze op 21% staan.

Afhankelijk van welk BTW percentage u invult, kunt u een categorie (grootboekrekening) opgeven. In onderstaand geval wordt geboekt op 8000 – Omzet hoge BTW.

Heeft u de regel(s) naar wens ingevuld, kiest u voor Regels opslaan.

– Bij Opmerking kunt u eventueel een aanvullend stuk tekst invoeren.

Rechts van het invoeren van de factuur heeft u 2 tabjes staan. Een tab met tandwieltjes en een tab met een paperclip.

Onder het tab met de tandwieltjes kunt u onder andere de betalingsconditie en de BTW (inclusief of exclusief) wijzigen. Heeft u meerdere factuur templates, dan kunt u hier ook een andere template selecteren.

 

Onder het tab van de paperclip kunt u een of meerdere bijlage toevoegen. Deze zullen meegestuurd worden in de mail van de factuur.

U kunt het bestand in het vak slepen of kiezen voor Selecteer een bestand.

Heeft u een bijlage die u altijd meestuurt? Dan kunt u ervoor kiezen om deze als “standaard bijlage” aan te maken via Instellingen -> Bijlage. Daar geeft u op dat de bijlage standaard bij de factuur dient te zitten, zoals in onderstaand voorbeeld de Bewerkersovereenkomst.pdf

Nu is de factuur klaar en kunt u kiezen voor Opslaan als concept.

Let op: Pas bij het versturen van de factuur zal deze een nummer krijgen.

Met InformerOnline is het erg makkelijk om een factuur met BTW verlegd te maken.

Allereerst dien je bij de BTW instellingen een vinkje te zetten bij ‘BTW verlegd’. Dit is een vereiste om makkelijk een factuur te kunnen maken met BTW verlegd.

BTW%20verlegd%20vinkje.JPG

Zodra dit vinkje is gezet bij de BTW instelling ‘BTW verlegd’ kan de BTW verlegde factuur gemaakt worden. De overige, rood gemarkeerde velden, dienen zoals in het voorbeeld ingesteld te zijn.

Zorg er wél voor dat bij de relatie het juiste BTW nummer is ingevuld.

BTW%20nummer%20relatie.JPG

Wanneer de factuur wordt gemaakt, kun je in het tabje met het tandwiel de optie ‘BTW verlegd’ aanvinken.

BTW%20verlegd%20aanvinken.JPG

Na het vinkje te hebben gezet, worden de BTW velden op de factuur vergrendeld. Deze zijn, door het vinkje, niet aan te passen naar 21%, 6% of 0%. De gehele factuur moet namelijk verlegd worden.

BTW%20percentage%20vergrendeld.JPG

Wanneer de factuur is gemaakt, komt op de factuur automatisch de regel ‘De BTW op deze factuur is verlegd’ te staan.

BTW%20op%20factuur%20verlegd.JPG

De verlegde factuur voldoet nu automatisch aan de eisen die gesteld worden aan een verlegde BTW factuur en kan dus worden verstuurd.

Wanneer je de factuur niet wilt verzenden via de e-mail maar wilt versturen per post bijvoorbeeld is dat natuurlijk ook mogelijk.

– Selecteer de betreffende factuur en klik vervolgens op “Verzenden”.

– Waar het e-mailadres van de ontvanger is ingevuld heb je de beschikking over een uitklapmenu. Daar heb je de optie voor “Markeren als verzonden”.

– Na “versturen” van de factuur zal de factuur een factuurnummer hebben, zonder dat de factuur daadwerkelijk is verstuurd.

– Nu kun je de factuur, met factuurnummer, downloaden.

Door | 2017-02-22T16:35:59+00:00 22 februari 2017|0 Reacties

About the Author: