Factuur per e-mail versturen

Het voornaamste doel van InformerOnline, is om een papierloze administratie bij te houden. Een onderdeel daarvan is om ook je facturen per e-mail te versturen. Dit kan op 3 manieren.

Klik in het menu aan de linkerkant op “Verkoopfacturen”. In het overzicht hebben de facturen die nog niet zijn verzonden de “Concept”  status.

Voor het snel versturen van deze facturen, klik je eerst op het vakje voor de factuur en vervolgens boven op het e-mail-icoontje.

In het volgende scherm zie je het e-mailadres dat bij de relatie geregistreerd staat. Mochten er meerdere adressen bekend zijn, dan kan je middels het uitklapmenu een ander e-mailadres selecteren.

Eventueel kunt u een e-mailadres in het CC veld toevoegen. Hier kunt u een e-mailadres uit de lijst met beschikbare e-mailadressen selecteren, of handmatig een e-mailadres opgeven.

Als het juiste adres staat weergegeven, klik je vervolgens op “Verstuur”.

Een andere manier is om vanuit een geopende concept factuur de factuur te versturen. Hiervoor klik je op de factuur, ga je vervolgens rechtsboven in het scherm naar “Meer” en kies je voor “Verstuur factuur”.

Het scherm dat we eerder al hebben gezien, komt ook hier weer tevoorschijn.

Wanneer je een factuur aan het bewerken bent, wordt de knop “Meer” vervangen door “Opslaan”. Als je klaar bent met bewerken en je klikt vervolgens op deze knop, dan krijg je een keuzemenu waar je vervolgens voor “Verstuur factuur” kiest.

Ook hier komt weer het bekende scherm tevoorschijn waarna je op “Verstuur”  klikt.