Creditfactuur maken

Een creditfactuur maak je aan, omdat een reeds verstuurde factuur in z’n geheel komt te vervallen, een deel van een verstuurde factuur hersteld moet worden of omdat je een persoon of bedrijf nog geld schuldig bent.

In InformerOnline kan dit op 2 manieren. Je kan van een nieuwe factuur een creditfactuur maken of je kan een bestaande factuur crediteren. In dit geval laat ik je zien hoe je van een nieuwe factuur een creditfactuur maakt.

Via het menu aan de linkerkant te gaan we naar “Verkoopfacturen” en vervolgens klik je op de knop “Nieuw”.

Bij deze instructie ga ik er vanuit dat je weet hoe je een factuur verder moet invullen. Om vervolgens van deze factuur een creditfactuur te maken, moet het factuurbedrag op een negatief getal uitkomen.

Dit kan op 2 manieren. Onder “Aantal” kan je een negatief getal invullen en bij “Prijs” een positief bedrag of onder “Aantal” een positief getal en bij “Prijs” een negatief bedrag.

Je ziet nu dat het totaalbedrag negatief is geworden. Verder zie je geen veranderingen. Wanneer je deze factuur verstuurt, zal het woord “Factuur” op de factuur echter zijn vervangen door “Creditfactuur”.