//E-book UBL factureren
E-book UBL factureren 2018-01-31T11:39:37+00:00

Gratis e-book UBL-Factureren

Digitaal factureren 2.0. Ontdek alles in het ebook UBL.

[activecampaign form=222]

Wat is UBL?

UBL maakt gebruik van de XML-taal, waardoor een e-factuur niet een PDF-bestand maar een XML-bestand is. XML-bestanden worden al langere tijd gebruikt om software onderling met elkaar te laten communiceren. UBL bepaalt welke structuur aan het XML- bestand wordt meegegeven, dus welke code aan welke informatie wordt gekoppeld. Als iedereen voor dezelfde structuur kiest, is het eenvoudig om informatie foutloos digitaal uit te wisselen.

preview ebook ubl

Wil je het jouw klanten nóg eenvoudiger maken om snel tot betaling over te gaan? Dan kun je overwegen om naast het versturen van een UBL-factuur ook de mogelijkheid tot een iDEAL betaling toe te voegen. Deze betaalmethode wordt tegenwoordig niet meer alleen gebruikt door webshops. Ook meerdere boekhoudpakketten ondersteunen dit digitale betaalsysteem. De klant hoeft dan alleen nog te accorderen om tot betaling over te gaan. De rest van de benodigde gegevens zijn reeds ingevuld.

Een aantal voordelen van e-facturen:

  • Sneller boekhouden.

  • Automatische aanmaak relaties.

  • Geen dubbele boekingen.

  • Snellere betaling van verzonden facturen.

  • Lagere administratiekosten.

Tijd besparen met zelf boekhouden

Tijd is kostbaar, dat geldt voor iedere ondernemer. Ook de boekhouding moet daarom efficiënt worden bijgehouden. Waar tijdwinst valt te behalen, moet dat worden gepakt. Zo denken wij en die gedachtegang hebben wij ook doorgezet in onze boekhoudsoftware.

E-facturen de toekomst?

Dat de e-factuur de volgende generatie is op het gebied van digitaal factureren, wil nog niet zeggen dat daarmee de PDF-factuur komt te vervallen. Althans, nog niet direct. De e-factuur is puur bedoeld om het verwerken van een factuur in de boekhoudsoftware verder te automatiseren. Om die reden zal daarom vaak ook een PDF van de factuur meegestuurd worden. Deze bevat immers de lay-out zoals je die gewend bent. Wanneer je een XML-bestand ontvangt zonder PDF, dan wordt door sommige softwarepakketten alsnog een PDF-bestand gegenereerd met een voor jou begrijpelijke lay-out. In de toekomst zal dit meer vorm gaan krijgen waardoor mogelijk de PDF overbodig wordt.

Lagere kosten door UBL facturen!

Een ander groot voordeel van UBL- facturen, is dat ze een positieve invloed hebben op je administratiekosten. Een snellere verwerking van de facturen resulteert immers ook in lagere uitgaven. Of je het invoeren van facturen normaal gesproken nu zelf uitvoert of aan een administratiekantoor (of accountant) overlaat, met de UBL-facturen wordt dit proces volledig geautomatiseerd!

Voldoe aan alle eisen

Met InformerOnline voldoe je aan de 12 factuureisen van de Belastingdienst en ben je UBL Ready.

Alles over de eisen van de Belastingdienst