//E-book BTW aangifte
E-book BTW aangifte 2018-01-31T11:43:44+00:00

Gratis e-book BTW aangifte doen

BTW aangifte doen, hoort bij het ondernemerschap

Wat is BTW?

Via verschillende belasting-kanalen probeert de overheid inkomsten te genereren. Zo kennen we o.a. niet alleen de inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting, erfbelasting en verschillende soorten accijnzen (bijvoorbeeld op alcohol en tabak), maar ook de omzetbelasting. De omzetbelasting is de belasting die leveranciers over hun producten en diensten moeten berekenen. Deze ‘heffing’ wordt ook Belasting over de Toegevoegde Waarde (BTW) genoemd.

lees het ebook over de btw aangifte

Voor veel ondernemers is het weer tijd voor de btw-aangifte (omzetbelasting). Elke maand, kwartaal of jaar moet je hier aangifte van doen bij de belastingdienst. Waar moet je op letten? Voor een gestroomlijnde BTW-aangifte en om ongewenste verrassingen te voorkomen, staan hiernaast 7 handige tips.

Een aantal voordelen voor een gestroomlijnde BTW-aangifte:

  • Maak gebruik van een boekhoudprogramma.

  • Voorkom een boete.

  • Gebruik de BTW alert App.

  • Verstuur je BTw aangifte ruim op tijd.

  • Verstuur geen facturen aan het eind van een belastingtermijn.

  • Maak gebruik van de kleineondernemersregeling .

  • Vergeet je aanloopkosten niet.

Tijd besparen met zelf boekhouden

Tijd is kostbaar, dat geldt voor iedere ondernemer. Ook de boekhouding moet daarom efficiënt worden bijgehouden. Waar tijdwinst valt te behalen, moet dat worden gepakt. Zo denken wij en die gedachtegang hebben wij ook doorgezet in onze boekhoudsoftware.

BTW-aangifte erg belangrijk!

Het einde van de belastingperiode, in de meeste gevallen een kwartaal, is gepasseerd. Dit betekent dat het tijd is voor de BTW-aangifte. Binnen een maand na het verstrijken van de belastingperiode moet deze ingediend én betaald zijn. Het afgelopen kwartaal heb je facturen verstuurd en waarschijnlijk ook facturen (en bonnetjes) ontvangen. De ontvangen en betaalde bedragen aan BTW moet je nu verzamelen en invullen op de BTW-aangifte. Als ZZP’er zal je naar alle waarschijnlijkheid minder snel met uitzonderingen te maken hebben, dus behandelen we hier de eenvoudige aangifte.

.

Inclusief of exclusief BTW factureren!

Of je inclusief of exclusief BTW moet factureren hangt af van je soort debiteuren. Aan particulieren (niet-bedrijven) factureer je altijd inclusief BTW. Als consument kijk je immers altijd naar inclusief BTW bedragen, want dat is het bedrag dat je ook daadwerkelijk betaald. Exclusief BTW facturen worden bij voorkeur gebruikt voor B2B (business2business) verkopen.

Voldoe aan alle eisen

Met InformerOnline voldoe je aan de 12 factuureisen van de Belastingdienst en ben je UBL Ready.

Alles over de eisen van de Belastingdienst

Webinars

Wil je een live-webinar zien of een webinar over een specifiek onderwerp, bekijk dan snel ons aanbod.

Bekijk het aanbod

Boekhouden voor Beginners

Wil je wat meer informatie over boekhouden in het algemeen? Ga dan naar onze gratis mini-cursus. Daar ontdek je dat boekhouden helemaal niet moeilijk hoeft te zijn.

Direct kijken