Helpdesk

  1. Home
  2. Helpdesk
  3. Relaties
  4. Relatie aanmaken

Relatie aanmaken

InformerOnline beschikt over een relatiebeheer module waarin alle essentiële informatie van de relaties bewaard kan worden. Daarnaast kunnen de opgeslagen relaties eenvoudig aan alle documenten worden toegevoegd.

Hiervan is het voordeel dat per relatie de omzet wordt geregistreerd en de openstaande bedragen snel op te vragen zijn. Verder zijn ook alle aan de relatie gekoppelde documenten op relatieniveau in te zien.

Wil je een relatie aanmaken, dan ga je naar “Relaties” en klik je vervolgens op “Nieuw”. Je kunt kiezen uit 2 type relaties:
1) Bedrijf
2) Particulier.

Lever je aan bedrijven, kies je type Bedrijf. Lever je aan particulieren, dan kies je type Particulier.

Type bedrijf

Kies je voor type ‘bedrijf’ dan krijg je onderstaand scherm te zien. Het veld Firmanaam staat verbonden met het KvK register. InformerOnline zal dus al suggesties van firmanamen geven, waar na het selecteren van de relatie de bij het KvK bekende gegevens automatisch worden ingevuld.


Type Particulier

Kies je voor type ‘Particulier’ dan krijg je onderstaand scherm te zien. Firmanaam is vervangen door Naam en velden zoals KvK nr. zijn komen te vervallen.

Vul de gegevens van de aan te maken relatie zo volledig mogelijk in.

Op relatieniveau kan je onder “Financiële gegevens” tevens de meest voorkomende betaalconditie voor deze relatie aangeven. Dit is de standaard betaalconditie die voor deze relatie op een factuur wordt geselecteerd. Op factuurniveau is dit echter, indien gewenst, weer aan te passen. Wanneer alle gegevens zijn ingevuld, klik je op “Opslaan”.

De relatie is nu aangemaakt.

Ga weer terug naar “Relaties” en klik op de zojuist aangemaakte relatie. Helemaal rechts vind je een overzicht met de “Nog te ontvangen” en “Nog te betalen” bedragen, kan je documenten aanmaken waar deze relatie meteen aan wordt gekoppeld en kan je onder “Archief” bestanden (gescande documenten) aan de relatie koppelen.

Was this article helpful to you? Yes 1 No 3