Helpdesk

  1. Home
  2. Helpdesk
  3. Periodieke facturen
  4. Uitleg periodieke factuur

Uitleg periodieke factuur

Een periodieke factuur is een vaste factuur die met regelmatige periodes wordt verstuurd. Dat kan bijvoorbeeld een maandelijkse terugkomende factuur zijn, maar ook per kwartaal of per jaar.

Zo kennen we allemaal de maandelijkse factuur van bijvoorbeeld de tv-aansluiting. Dat is een periodieke factuur die maandelijks terugkomt. Bij domeinregistratie wordt over het algemeen jaarlijks afgerekend en ook dat valt onder periodieke facturen. Elke keer worden dezelfde facturen verstuurd, maar met een andere factuurdatum en een ander factuurnummer.

Het is zonde van je tijd als je elke keer weer dezelfde factuur moet aanmaken en jezelf eraan moet helpen herinneren dat die terugkomende facturen verstuurd dienen te worden. Veel bedrijven maken daarom gebruik van programma’s waarbij periodieke facturen automatisch worden opgesteld en eventueel zelfs automatisch worden verstuurd.

Ook InformerOnline biedt het gemak van het automatisch opstellen en versturen van een periodieke factuur. Je maakt de factuur eenmalig aan en geeft vervolgens aan met welke frequentie de factuur moet worden aangeboden. Desgewenst wordt de factuur voor je klaargezet (en krijg je een melding dat de factuur klaarstaat), zodat je de periodieke factuur handmatig kunt versturen of je kiest ervoor om de factuur automatisch te laten versturen (en heb je er helemaal geen omkijk meer naar).

Wil je weten hoe je een periodieke factuur aanmaakt? Lees dan Periodieke factuur aanmaken.

Was this article helpful to you? Yes No