Helpdesk

  1. Home
  2. Helpdesk
  3. Offertes
  4. Offerte maken

Offerte maken

Met InformerOnline is het mogelijk om binnen een paar stappen een offerte aan te maken. Om een offerte te maken, klik je in het menu aan de linkerkant op “Offertes” en vervolgens op “Nieuw”.

Bij Klant kun je een klant selecteren uit uw relaties of via Nieuw een nieuwe relatie aanmaken. Heb je de klant al wel ingevuld bij de relaties, maar komt deze niet tevoorschijn bij het ophalen van alle relaties, dan kun je een deel van de bedrijfsnaam invoeren. InformerOnline zal dan zelf de matchende relaties weergeven.

Verder kun je de (eventuele) contactpersoon invullen met daarbij een referentie. Deze velden zijn niet verplicht, dus kunnen leeg worden gelaten.

Nu kun je beginnen met het invoeren van de offerteregel(s).
– Bij Aantal vul je het aantal van het product in.
– Bij Omschrijving vul je de tekst in die u op de offerteregel hebben wilt. Ook kun je (een deel van) het product invullen. InformerOnline zal dan zelf de matchende producten weergeven.
– Bij Prijs vul je de prijs van het enkele product in. Heb je bij Aantal 2 ingevuld, hoef je nog steeds maar de prijs voor één in te vullen. InformerOnline zal de prijs naar het aantal aanpassen.
– Bij Korting kun je de eventuele korting op het product invullen.
– Bij BTW vul je het BTW percentage in. Standaard zal deze op 21% staan.

Afhankelijk van welk BTW percentage je invult, kun je een categorie (grootboekrekening) opgeven. In onderstaand geval wordt geboekt op 8000 – Omzet hoge BTW.
Heb je de regel(s) naar wens ingevuld, kies je voor Regels opslaan.

– Bij Opmerking kun je eventueel een aanvullend stuk tekst invoeren.

Rechts van het invoeren van de offerte heb je 2 tabjes staan. Een tab met tandwieltjes en een tab met een paperclip.
Onder het tab met de tandwieltjes kun je onder andere de betalingsconditie en de BTW (inclusief of exclusief) wijzigen. Heb je meerdere offerte templates, dan kun je hier ook een andere template selecteren.

Onder het tab van de paperclip kun je een of meerdere bijlage toevoegen. Deze zullen meegestuurd worden in de mail van de offerte.
Je kunt het bestand in het vak slepen of kiezen voor Selecteer een bestand.

Nu is de offerte klaar en kun je kiezen voor Opslaan als concept.
Let op: Pas bij het versturen van de offerte zal deze een nummer krijgen.

Was this article helpful to you? Yes 1 No