Helpdesk

  1. Home
  2. Helpdesk
  3. Lay-out
  4. Lay-out facturen wijzigen

Lay-out facturen wijzigen

Een factuur kan op een aantal punten verpersoonlijkt worden. Zo kun je o.a. het logo van je bedrijf toevoegen, kun je de uitlijning van de bedrijfsgegevens aanpassen, maar kan je ook je eigen huisstijl gebruiken door het toevoegen van een briefpapier sjabloon.

Om de lay-out van de factuur aan te passen, klik je in het menu aan de linkerkant op “Instellingen” en vervolgens onder “Verkoop” op “Layout editor”.

Je ziet nu een overzicht met verschillende sjablonen die je kunt aanpassen. Hier klik je op “Factuur”.

Logo toevoegen
Je bedrijfslogo kun je toevoegen door te klikken op de knop “Logo” bovenaan de getoonde factuur.

Klik op de tevoorschijn gekomen tekst of sleep het jpg-bestand van het logo binnen het kader om het logo te uploaden. Nadat het logo geüpload is, kun je met de muis de positie en de grootte van het logo op de factuur bepalen. Wanneer de positie en de grootte naar wens is, klik je op “Opslaan”.

Bedrijfsgegevens uitlijnen
De bedrijfsgegevens worden aan de rechterkant van de factuur getoond. Het is echter mogelijk om de uitlijning aan de rechterkant aan te passen. Klik hiervoor op de knop “Opmaak”.

In het volgende scherm kan je vervolgens bij “Adresgegevens uitlijnen:” kiezen uit de opties “Links” en “Rechts”.

Wanneer je kiest voor “Links”, dan blijven de bedrijfsgegevens aan de rechterkant van de factuur staan, maar vindt de uitloop naar rechts plaats waardoor aan de linkerkant de gegevens recht onder elkaar staan.

Kies je voor “Rechts”, dan vindt de uitloop naar links plaats en staan de gegevens aan de rechterkant recht onder elkaar.

Let op: Wanneer niet alle bedrijfsgegevens worden getoond, controleer dan ook of je wel alle gegevens hebt ingevuld. Klik hiervoor in het menu aan de linkerkant op “Instellingen” en vervolgens onder “Algemeen” op “Administraties”. Selecteer de betreffende administratie om alle gegevens in te vullen.

Briefpapier toevoegen
Indien je meer dan alleen je logo wilt toevoegen aan de factuur, dan kan je er ook voor kiezen om je briefpapier als achtergrond in de sjabloon op te nemen. Dit doe je door te klikken op “Briefpapier”.

Klik vervolgens op de tevoorschijn gekomen tekst of sleep het jpg-bestand van het briefpapier binnen het kader om het briefpapier te uploaden. Nadat het briefpapier geüpload is, kun je met de muis de positie en de grootte van het briefpapier bepalen. Wanneer de positie en de grootte naar wens is, klik je op “Opslaan”.

Overige aanpassingen
Verder kun je bij “Opmaak” ook nog voor een ander lettertype kiezen en de grootte van de leestekens aanpassen. Alles wat in de factuur is omringd met een kader, kan je naar een andere positie slepen. Veldnamen kunnen via de knop “Veldnamen” worden aangepast en de echte diehards kunnen met “Custom CSS” nog meer wijzigen doorvoeren.

Door te ‘spelen’ met de instellingen, kun je kijken wat jou het meest aanspreekt en kun je bij tevredenheid de instellingen bewaren door wederom op de knop “Opslaan” te klikken.

Was this article helpful to you? Yes 3 No 3