///Factuurnummer wijzigen

Helpdesk

  1. Home
  2. Helpdesk
  3. Factureren
  4. Factuurnummer wijzigen

Factuurnummer wijzigen

Facturen dienen te zijn voorzien van een factuurnummer. Het staat voor iedereen vrij om een eigen nummering te hanteren, mits de doornummering van de facturen sluitend is. Er mogen dus geen ‘gaten’ tussen de nummers zitten.

Bij InformerOnline worden sluitende factuurnummers automatisch aangemaakt. Je kan er echter voor kiezen om 1 van de standaard nummerreeksen van InformerOnline te gebruiken of om een eigen nummering op de facturen door te voeren.

Standaard factuurnummers
Als standaardinstelling beginnen de factuurnummers van InformerOnline met het huidige jaartal gevolgd door een prefix (‘-‘) en daarna een nummering van 4 cijfers, beginnende met “0001”. Het eerste uitgegeven factuurnummer voor het jaar 2015 is dan “2015-0001”.

Om een andere standaard factuurnummering van InformerOnline te selecteren, klik je in het menu aan de linkerkant op “Instellingen” en vervolgens onder “Verkoop” op “Verkoopinstellingen”.

Achter “Factuurnummer opmaak:” kan je middels het uitklapmenu 1 van de standaard nummerreeksen selecteren. Achter “Reset nummerreeks aan begin van nieuw boekjaar:” kan je met de knop aangegeven of je wilt dat de nummerreeks aan het begin van elk nieuw jaar automatisch weer wordt gereset. De reeks begint dan weer met “0001”.

Eigen factuurnummers aanmaken
Standaard worden de automatische factuurnummers gehanteerd. Mocht je een eigen factuurnummering door willen voeren, dan kan dit via de instellingen worden aangepast.

Voor het wijzigen van het factuurnummer, ga je zoals hierboven aangegeven naar “Verkoopinstellingen” en klik je vervolgens in het uitklapmenu achter het veld “Factuurnummer opmaak:” op “[volgnummer].

Nu als factuurnummering alleen het volgnummer wordt weergegeven, kan je in het veld achter “Eerstvolgende factuurnummer:” de nummerreeks invullen die jij wilt hanteren. Dat is het factuurnummer van jouw eerstvolgende factuur. Deze nummering zal bij elke volgende factuur steeds met 1 worden verhoogd.

Wanneer je tevreden bent met de nieuwe factuurnummering, klik je op “Opslaan”.

LET OP: bij een nieuw jaar blijft de nummering doorlopen zoals die door jou is ingegeven. Voor het gebruiken van een andere factuurnummering voor het nieuwe jaar, dien je dit handmatig weer aan te passen.

Was this article helpful to you? Yes 1 No