Helpdesk

  1. Home
  2. Helpdesk
  3. Factureren
  4. Betalingsconditie wijzigen

Betalingsconditie wijzigen

Wanneer je een factuur verstuurt, geef je aan binnen welke termijn deze factuur betaald moet worden. Bijvoorbeeld binnen 30 dagen. Dit wordt de betalingsconditie genoemd.

Standaard heeft InformerOnline al een aantal van deze betalingscondities in het systeem staan. Deze kan je desgewenst wijzigen en aanvullen met eigen betalingscondities. Het is in ieder geval raadzaam om 1 van deze condities als standaard betalingsconditie in te stellen. Dit voorkomt dat je per aangemaakte factuur de conditie handmatig moet aanpassen.

Om een betalingsconditie te wijzigen, klik je in het menu aan de linkerkant op “Instellingen” en vervolgens onder “Stamgegevens” op “Betalingscondities”.

Je ziet nu een overzicht met alle betalingscondities. Klik een reeds aangemaakte betalingsconditie aan.

Achter “Omschrijving:” staat de naam zoals de conditie in InformerOnline wordt weergegeven. Deze naam is puur voor jezelf om de betalingsconditie te herkennen. Klanten zullen deze tekst niet tegenkomen op hun factuur. Alleen het getal achter “Aantal dagen:” is voor hen van toepassing. Aan de hand van dit getal wordt de vervaldatum automatisch uitgerekend en deze wordt wel op de factuur getoond.

Wanneer je van de betalingsconditie 15 dagen i.p.v. 14 dagen wilt maken, dan pas je achter “Omschrijving:” de tekst aan naar “Betaling binnen 15 dagen” en wijzig je het getal achter “Aantal dagen:” naar “15”.

Om deze betalingsconditie als standaard conditie op te slaan, zet je de knop achter “Standaard betaalconditie:” op “Aan”.

Wanneer de betalingsconditie helemaal naar wens is, klik je onderaan de pagina op “Opslaan”.

Was this article helpful to you? Yes No