///Jaarafsluiting

Helpdesk

  1. Home
  2. Helpdesk
  3. Boekhouding
  4. Jaarafsluiting

Jaarafsluiting

Nadat je een heel jaar hebt ingeboekt, wil je het jaar natuurlijk afsluiten. Binnen InformerOnline is dat erg gemakkelijk en duurt het niet langer dan 2 minuten.
Het resultaat van het af te sluiten jaar zal worden geboekt naar de kapitaal rekening.

Je gaat hiervoor naar Geavanceerd > Jaar afsluiten.

Je komt nu in het scherm voor de jaarafsluiting terecht. In dit scherm zie je ingevoerde jaren binnen InformerOnline. Je kan alleen het jaar afsluiten als het jaar ook echt is afgelopen.

Door op de knop ‘Jaar afsluiten’ te klikken zal er een venster worden geopend. Hier zal de omzet worden weergegeven evenals de kosten en het saldo van het af te sluiten jaar.
Om het jaar daadwerkelijk te kunnen afsluiten dien je het wachtwoord van Informer in te vullen. Dat is het wachtwoord waarmee je inlogt in het programma. Via ‘Jaar 2016 afsluiten’ zal het resultaat van 2016 worden overgeboekt naar de kapitaal rekening.

Na deze handeling kom je terug in het scherm van de jaarafsluiting. Je zult zien dat de status van boekjaar 2016 is veranderd van ‘Dit jaar kan afgesloten worden’ naar ‘Boekjaar is afgesloten op…..’

Wanneer je nu de balans van 2017 opvraagt, zie je dat het resultaat van 2016 (€10,-) is geboekt op de kapitaal rekening.

Was this article helpful to you? Yes 6 No 2