///BTW instellen

Helpdesk

  1. Home
  2. Helpdesk
  3. Boekhouding
  4. BTW instellen

BTW instellen

Binnen InformerOnline zullen standaard alleen de meest gebruikte percentages beschikbaar zijn namelijk 21%, 6% en 0%. Het kan natuurlijk voorkomen dat je factureert met BTW verlegd. Deze BTW mogelijkheid dient dan eerst ‘geactiveerd’ te worden.

Ga hiervoor links in het menu naar Instellingen > BTW. In het scherm wat verschijnt staan de BTW tarieven die InformerOnline standaard heeft aangemaakt. Om de BTW verlegd mogelijkheid te activeren klik je op Verkoopfacturen BTW verlegd.

Bij “Status” staat het vinkje op ‘Archiveer’. Zet deze op ‘Toon in overzicht’, dan zal deze beschikbaar zijn bij het maken van een verkoopfactuur.
Zorg voor de zekerheid dat de overige rood gemarkeerde velden ook zijn ingevuld of aangevinkt zoals het onderstaand voorbeeld.

Wanneer je nu een verkoopfactuur gaat maken, zul je zien dat je behalve 21%, 6% en 0% ook de BTW mogelijkheid BTW verlegd kunt selecteren.

Om goed gebruik te kunnen maken van de BTW verlegd mogelijkheid zul je ook een omzetcategorie moeten ‘koppelen’ aan BTW rubriek 1E (zoals je dat bij de BTW instelling voor BTW verlegd hebt gedaan). Heb je dat niet gedaan dan kan je geen categorie selecteren waardoor je de factuur niet kan opslaan.

Heb je omzetrekening wel gekoppeld aan de juiste BTW rubriek, dan heb je wel de mogelijkheid tot het kiezen van een categorie.

Was this article helpful to you? Yes No