Helpdesk

  1. Home
  2. Helpdesk
  3. Boekhouding
  4. BTW aangifte versturen

BTW aangifte versturen

Met bepaalde boekhoudpakketten kun je de BTW aangifte wel inzien, maar zul je de aangifte nog handmatig moeten indienen bij de belastingdienst. Met InformerOnline heb je de mogelijkheid wel om de BTW aangifte direct te versturen naar de belastingdienst vanuit het pakket.

Voordat het aangifte formulier verstuurd kan worden, dient er een geldig BTW nummer te zijn opgegeven bij de administratie instellingen.
Is er geen geldig BTW nummer opgegeven, komt onderstaande melding in beeld.

Het kan voorkomen dat de administratie gekoppeld is aan een accountant. In dat geval kan het zijn dat de accountant heeft ingesteld, dat alleen hij/zij de aangifte kan indienen.

BTW-aangifte indienen

Kan je wel zelf de aangifte indienen, dan komt onderaan de pagina de knop ‘Verstuur aangifte‘.
Je komt in volgend scherm terecht.

Hier staan de gegevens “Contactpersoon” en “Telefoon” al ingevuld. “Wachtwoord Informer” is het wachtwoord waarmee je in het pakket inlogt.

Mocht er een afwijking zijn geconstateerd door Informer in de BTW-aangifte dan zal bovenstaand afbeelding er iets anders uit zien.
Er zal namelijk worden aangegeven in welke rubriek er een afwijking is geconstateerd. In onderstaand afbeelding is in rubriek 1A een afwijking gevonden.

Meestal weet de accountant wel waar hij/zij zoeken moet om dit op te lossen. Komt de accountant er niet uit, kan er contact worden opgenomen met de helpdesk. Informer heeft het makkelijk gemaakt om te zoeken in bepaalde BTW rubrieken. Binnen de aangifte is het mogelijk om door te klikken op een bepaalde rubriek. Alle gekoppelde categorieën worden dan getoond. Zo is het verschil sneller te achterhalen en ben je minder tijd kwijt in het (eventueel) corrigeren van de aangifte.

Let op: Controleer voor je BTW-aangifte altijd of alles klopt.

Verstuurde aangiftes bekijken en downloaden

Het is mogelijk om de verstuurde aangiftes te bekijken en te downloaden. Ga hiervoor in het aangifte scherm naar .
Nu kom je in het scherm met alle verstuurde aangiftes.

In dit overzicht staat de essentiële informatie zoals periode van de aangifte, aangifte datum etc. Ook kun je hier de status van je aangifte terug vinden. Is de BTW aangifte nog ‘In behandeling’ of al ‘Verwerkt’.

Ook kun je in dit scherm de aangifte downloaden via de downloadknop onder ‘Auditfile’. De verstuurde BTW-aangifte word gedownload.

Was this article helpful to you? Yes 1 No 4