///Bonnetje verwerken

Helpdesk

  1. Home
  2. Helpdesk
  3. Betalingen
  4. Bonnetje verwerken

Bonnetje verwerken

Het verwerken van bonnetjes gaat op dezelfde manier als het registreren van de betalingen van zowel inkoop- als verkoopfacturen.
Je kunt bonnetjes uploaden in InformerOnline via de Informer Chatbot of via Foto&Go™.
Zodra de bonnetjes zijn geüpload, komen deze te staan onder Uitgaven -> Bonnetjes. Zie onderstaand voorbeeld voor 2 geüploade bonnetjes.

Bonnetjes uploaden

Bonnetjes kunnen, net zoals de in- en verkoopfacturen op 2 manieren worden verwerkt (betaald).

1) Handmatig via Geavanceerd -> Bank.

2) Via bankmutaties.

In dit help item wordt de werkwijze via de bankmutaties uitgelegd.

Bonnetjes verwerken

Via de bankmutaties zoek je het afschrift van de bon betaling op.

Het volgend scherm zal worden geopend:

Zoals bekend wordt er een match gezocht met het bedrag en/of relatie. Omdat de relatie in het geval van bonnetjes niet bekend is, wordt er alleen een match gemaakt op bedrag.
Na het bonnetje te hebben aangeklikt, zal de boekingsregel worden ingevuld.

Afhankelijk van of dit is opgegeven, zal de categorie ook automatisch worden ingevuld.
Na deze boeking te hebben opgeslagen, zal in het bonnetjes overzicht (Uitgaven -> Bonnetjes) de betreffende bon de status “Verwerkt” hebben gekregen.

Zoals in eerste afbeelding al zichtbaar was, heeft 1 bon het bedrag 0. Dit betekend niet dat het bedrag van de bon ook daadwerkelijk 0 is, maar dat dit niet is opgegeven bij het uploaden (bijvoorbeeld via de Informer Chatbot).
Ook in dit geval zoek je weer het juiste afschrift op.

Na het selecteren van het afschrift en het koppelen van de bijbehorende bon, zal het bedrag nog 0 zijn. Ná het selecteren van de categorie, zal het bedrag van de bon worden aangepast naar het bedrag van het afschrift.

Dat het bonnetje in bovenstaand voorbeeld al is gekoppeld, kun je zien aan het prullenbakje, de schaar en het afbeelding icoontje naast de regel.

Zoals gezegd, wordt na het opgeven van de categorie het bedrag én de omschrijving automatisch ingevuld. Zit er BTW op de bon, kan dit nu worden uitgesplitst.

Status controleren

Wanneer je nu terug gaat naar het bonnetjes overzicht, zul je zien dat beide bonnetjes de status “Verwerkt” hebben gekregen.

Het bonnetje wat bedrag €0,00 had vóór het verwerken, is nu aangepast naar de omschrijving en bedrag van het bijbehorende afschrift.

Was this article helpful to you? Yes 1 No