///Bankmutaties uploaden

Helpdesk

  1. Home
  2. Helpdesk
  3. Betalingen
  4. Bankmutaties uploaden

Bankmutaties uploaden

Na het downloaden van een ‘MT940’ bankbestand, kun je de bankmutaties van dit bestand uploaden in InformerOnline. Deze mutaties koppel je vervolgens weer aan rekeningen of aan de door jou verstuurde facturen.

Voordat je bankmutaties kunt uploaden, moet je voor het betreffende bestand eerst een bankrekening aanmaken. Heb je dit al gedaan? Dan klik je in het menu aan de linkerkant op “Bank/Kas” en vervolgens rechtsboven op de knop “Bankmutaties uploaden”.

In het volgende scherm kan je het bankbestand uploaden door deze te selecteren of door het bestand in het veld te slepen.

Hierna vindt het uploaden van de bankmutaties direct plaats. Wanneer het uploaden gereed is, wordt aangegeven hoeveel mutaties er zijn geïmporteerd. Om verder te gaan, klik je op de knop “Sluiten”.

Zoals je ziet, worden alle mutaties overzichtelijk weergegeven. Links staan alle afschrijvingen en rechts alle bijschrijvingen. Al deze mutaties kan je nu vervolgens koppelen aan de openstaande posten in InformerOnline.

Wanneer je de volgende keer weer een nieuw bankbestand uploadt, weet InformerOnline precies waar je bent gebleven. De software kan uitstekend overweg met overlappende mutaties. Dit levert geen problemen op.

Was this article helpful to you? Yes 1 No 3