///Bankbetaling registreren

Helpdesk

  1. Home
  2. Helpdesk
  3. Betalingen
  4. Bankbetaling registreren

Bankbetaling registreren

Wanneer je een factuur hebt ontvangen en je deze vervolgens via een bankbetaling hebt voldaan, dan moet je deze mutatie in je boekhouding registreren. Dit is ook van toepassing wanneer je zelf een factuur hebt verstuurd en de betaling hiervan via de bank heeft plaatsgevonden. De werkwijze is precies hetzelfde.

Nadat de bankmutaties zijn geüpload, kan je de factuur en de betaling aan elkaar koppelen. Klik hiervoor in het menu aan de linkerkant op “Bank/Kas”.

Je ziet nu het overzicht met de bankmutaties. De nog te verwerken mutaties zijn herkenbaar aan de blauwe diagonale lijn met daarin de tekst “Nog te verwerken”. Je klikt vervolgens op één van de nog te verwerken bankmutaties.

Je komt nu in het overzicht waar je de bankmutatie kunt koppelen aan een factuur. Wanneer het om een ontvangen betaling gaat, wordt het tabblad “Verkoop” direct geopend. Wanneer je een mutatie aanklikt van een zelf uitgevoerde betaling, dan zal het tabblad “Inkoop” geopend zijn.

InformerOnline ziet overeenkomsten tussen de betalingen en de nog openstaande posten en toont daarom de factuur (of meerdere facturen) die vermoedelijk aan deze factuur gekoppeld moet worden. Koppel de juiste factuur door op de regel met de factuur te klikken.

De regel bovenaan, die eerst grijs was, is nu groen. Dit betekent dat de bankmutatie en de factuur aan elkaar gekoppeld zijn en de factuur nu ook in je boekhouding de status ‘Betaald’ heeft. Om deze koppeling op te slaan, klik je op de knop “Opslaan”.

Wanneer je teruggaat naar “Bank/Kas”, zie je dat de bankmutatie is verwerkt. De diagonale blauwe lijn is nu groen geworden met daarin de tekst “Verwerkt”.

Let op! Door afrondingsverschillen, kan er soms een verschil van 1 cent ontstaan tussen het bedrag van de bankmutatie en het bedrag op de factuur. Wanneer InformerOnline een betalingsverschil herkent, komt de optie “Boeken als betalingsverschil?” tevoorschijn. Omdat de boekingsbedragen gelijk moeten zijn aan elkaar, klik je op deze optie voordat je de koppeling kunt opslaan.

Was this article helpful to you? Yes 1 No 2