Helpdesk

  1. Home
  2. Helpdesk
  3. App Store
  4. MultiSafePay instellen

MultiSafePay instellen

Door te koppelen met iDEAL, bied je jouw klanten de optie om de InformerOnline facturen eenvoudig middels internetbankieren te voldoen. De betaalopdrachten worden automatisch ingevuld, waardoor de klant na het inloggen alleen nog de betaling hoeft te autoriseren.

iDEAL betalingen geschieden bij InformerOnline via MultiSafePay, Sisow of Mollie. Bij MultiSafepay maak je gebruik van een abonnement en betaal je € 0,49 excl. BTW per transactie. Om op deze manier gebruik te kunnen maken van iDEAL, dien je wel eerst een MultiSafepay account aan te maken.

Om MultiSafePay in InformerOnline te activeren, klik je in het menu aan de linkerkant op “Instellingen” en vervolgens onder “Algemeen” op “App store”.

Bij het aanmaken van je MultiSafepay account, heb je een ‘MultiSafepay Account ID’, een ‘Website ID’ en een ‘Beveiligingsnummer’ ontvangen. Deze codes vul je in de velden die daarvoor bestemd zijn. Stel bij “Dagboek:” en “Grootboekrekening:” de gewenste dagboek en grootboekrekening in, die gekoppeld moet zijn aan de iDEAL betalingen. InformerOnline heeft hier automatisch al suggestie ingevuld. Als je niet zeker weet wat je hier moet invullen, vraag het dan na bij je accountant of administratiekantoor.

Het enige dat je nu nog hoeft te doen, is op “Opslaan” te klikken.

iDEAL is nu geactiveerd. Alle toekomstige facturen en aanmaningen zullen vanaf nu met iDEAL betaald kunnen worden. Om dit te doen, klikt de klant op de link in de mail om de factuur online te bekijken. Vervolgens kiest men de optie om de factuur met iDEAL te betalen.

Was this article helpful to you? Yes No