Helpdesk

  1. Home
  2. Helpdesk
  3. App Store
  4. E-verbinding

E-verbinding

Het gemak van E-verbinding is dat zij zorgen voor een veilige elektronische uitwisseling van financiële documenten. Bijvoorbeeld voor het factureren aan de overheid, is een veilige elektronische uitwisseling verplicht. Door middel van E-verbinding is dit dus ook via InformerOnline mogelijk.

Om Informer te kunnen koppelen met E-verbinding is het eerst van belang dat er een koppeling voor InformerOnline wordt gemaakt binnen E-verbinding.
Via Mijn Account kun je kiezen voor “Nieuwe eigen koppeling”.Het venster voor het invoeren van de koppeling zal worden geopend. De gevraagde gegevens kun je naar eigen wens invullen.

Na de gegevens de hebben ingevuld, krijg je binnen E-verbinding bij de zojuist gemaakte koppeling van Informer een Klant key & Klant geheim in beeld. Deze zijn nodig om vanuit Informer de koppeling te kunnen activeren.

Binnen Informer ga je naar Instellingen > App Store om de koppeling met E-verbinding te activeren.
Nadat de pop-up tevoorschijn is gekomen waar de gegevens ingevuld kunnen worden, kun je na het invullen van de gegevens kiezen voor “Opslaan
De verbinding is nu actief.

Nu de verbinding is geactiveerd kun je bij de relaties onder tabblad “Financieel” de standaard verzendmethode selecteren voor een relatie.
Heb je bijvoorbeeld 1 relatie die standaard een beveiligd document wilt ontvangen, dan kun je de standaard verzendmethode dus op eVerbinding zetten.

Onder eVerbinding aflevering kun je dan het e-mailadres invullen waar het beveiligde document heen gestuurd dient te worden.

Mocht je versturen aan bijvoorbeeld de overheid kun je in het veld “eVerbinding aflevering” ook je OIN nummer opgeven.

Was this article helpful to you? Yes No