Offerte voorbeeld

Op zoek naar een offerte voorbeeld? Dan zit je hier op de juiste pagina. Ontdek hoe een offerte er uit ziet en wat er allemaal op moet staan!

Wat moet er allemaal op een offerte?

Voor het maken van een offerte zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Zo is het voornamelijk belangrijk om de juiste gegevens te vermelden. Hiermee zorg jij voor duidelijkheid voor je opdrachtgever of klant. Je wilt immers niet dat deze naar een concurrent overstapt…

Bekijk het offerte voorbeeld hieronder!

Offerte Voorbeeld

Gegevens van je bedrijf

Op de offerte moet je duidelijk je bedrijfsgegevens vermelden. Denk hierbij aan je bedrijfsnaam, contactgegevens en je logo.

Producten of diensten

Ook is het natuurlijk belangrijk om een opsomming van de producten of diensten die je gaat leveren te geven. Let hier op de aantallen per product of dienst.

De prijs

De prijs van de producten of diensten is natuurlijk ook niet geheel onbelangrijk. Vermeldt naast de prijs ook meteen het btw-percentage. Het totaalbedrag is dan ook inclusief btw!

Gegevens klant

Naast je eigen gegevens vermeld je ook de gegevens van je klant. Denk hierbij aan de naam en het adres.

Offerte informatie

Zet als laatste ook altijd de datum van het versturen en de vervaldatum op de offerte. Daarnaast moet de offerte altijd een uniek offertenummer hebben waaraan die herkend kan worden.

Offerte voorbeeld PDF

Wil jij graag gemakkelijk online offerteren? Dat kan met InformerOnline!

Download hier een offerte voorbeeld PDF →

Offerte in jouw huisstijl

Het is erg belangrijk dat jouw offertes er professioneel uitzien en dat ze herkenbaar zijn. In InformerOnline kun je zelf een design maken voor je offertes. Voeg je logo toe en verander de stijl en kleur. Op die manier verstuur je een professionele offerte in jouw eigen huisstijl!

Benieuwd naar meer voordelen van online boekhouden →

Templates offerte
Herinneringen sturen

Herinneringen en Aanmaningen sturen

Het kan zijn dat een klant jouw online factuur niet op tijd betaald. Het kan dan nodig zijn om een herinnering te sturen. Met InformerOnline houd je altijd inzicht in jouw debiteuren. Bovendien kun je eenvoudig actie ondernemen als het nodig is.

Gratis Starten
Bekijk alle Functies

Ontdek Informer

Lees meer hoe je meer tijd vrijmaakt voor ondernemen i.p.v. boekhouden – en dat op een duurzame manier

Functies

Ontdek de tijdbesparende functies van het Informer boekhoudprogramma.

Tientallen uren per maand besparen →

Iets voor mij?

Ben ZZP’er, Starter of wellicht MKB’er? Informer biedt mogelijkheden voor elke ondernemer die meer tijd en overzicht wilt.

Ontdek of Informer bij jou past →

Duurzaam ondernemen

Duurzaamheid en aandacht voor onze omgeving zijn ook belangrijk als ondernemer en ook jij kan je steentje bijdragen.

Compenseer gratis je carbon footprint →