Debiteurenbeheer en herinnering sturen

Als ondernemer kan het gebeuren dat een klant jouw verkoopfactuur niet op tijd betaalt. In dat geval is het nodig om deze klant een herinnering te sturen. Het sturen van een herinnering of aanmaning is onderdeel van het debiteurenbeheer. In InformerOnline kun je heel eenvoudig je debiteuren bijhouden en herinneringen sturen.

Gratis Testen!
Alle functies

Debiteuren beheren in 5 stappen

Bij InformerOnline heb je altijd inzicht in je openstaande verkoopfacturen. Zodra de uiterste betalingsdatum bereikt is verschijnt de factuur in het overzichtelijke dashboard onder het kopje “Herinneringen“. Het dashboard kent vijf verschillende statussen, bij iedere fase hoort een andere actie richting een klant. Een niet-betaalde factuur loopt door de volgende fases:

  • Status 1: Vervallen
  • Status 2: Herinnering
  • Status 3: Aanmaning
  • Status 4: Pre-incasso
  • Status 5: Incasso

Mocht de betaling niet voldaan worden, zorg je er met één klik op de knop voor dat je factuur in de volgende fase terecht komt.

Debiteurenbeheer
Factuur herinnering sturen

Hoe ziet een herinnering uit?

Veel ondernemers vinden het lastig te bepalen hoe ze een herinnering opstellen. Het belangrijkst is dat de tekst en toon van de herinnering bij jou en je business passen. Zo is de toon van de eerste herinnering vaak beleefd en netjes. Bij een aanmaning wordt de toon misschien al ietsje dwingender. Bij een pre-incasso en incasso wordt de klant dringend verzocht om de betaling in gang te zetten.

Direct een incassoprocedure starten

Het kan zijn dat jouw klant na meerdere herinneringen nog steeds niet betaald heeft. In dat geval kun je besluiten om het dossier over te dragen aan een incassobureau. Het incassobureau zal dan proberen om de factuur alsnog betaald te krijgen. Hiervoor worden wel extra kosten gerekend die voor rekening van de klant komen. InformerOnline heeft een directe koppeling met Online Incasso. Het incassproces start je dus direct vanuit je boekhouding.

Gratis Testen!
Online Incasso
Bekijk alle Functies

Functies

Ontdek de tijdbesparende functies van een online boekhoudprogramma.

Zo bespaar je minstens 5 uur per week →

Iets voor mij?

Een boekhoudprogramma is ideaal voor iedereen die meer tijd en overzicht wilt.

Check of online boekhouden iets voor jou is →

Duurzaam ondernemen

Duurzaamheid wordt een belangrijker topic, ook jij kan je steentje bijdragen!

Compenseer gratis je carbon footprint →