Debiteurenbeheer en herinnering sturen

Het kan voorkomen dat een klant jouw verkoopfactuur niet op tijd betaald. In dat geval is het soms nodig om deze klant een herinnering te sturen. Het sturen van een herinnering of aanmaning is onderdeel van het debiteurenbeheer. Een debiteur is namelijk een klant die jouw factuur nog niet betaald heeft. Bij InformerOnline manage je jouw debiteuren met de functie Herinneringen.

Gratis testen!
Alle Functies

Dashboard met openstaande facturen

Bij InformerOnline heb je altijd inzicht in je openstaande verkoopfacturen. Zodra de uiterste betalingsdatum bereikt is verschijnt de factuur in het overzichtelijke dashboard. Het debiteurenbeheer dashboard kent vijf fases. Bij iedere fase hoort een andere actie richting een klant. Zo begin je met het sturen van een nette herinnering. Uiteindelijk kun je een verkoopfactuur in de vijfde fase direct doorsturen naar het incassobureau.

Debiteurenbeheer
Factuur herinnering sturen

Factuur Herinneringen sturen

Veel ondernemers vinden het lastig om een klant op een openstaande factuur te wijzen. Door dit proces vanuit InformerOnline te regelen wordt het een stuk eenvoudiger. Wel is het belangrijk dat de tekst en toon van de herinnering bij jou en je business passen. Zo is de toon van de eerste herinnering vaak beleefd en netjes. Bij een aanmaning wordt de toon misschien al ietsje dwingender. Bij een pre-incasso en incasso wordt de klant daadwerkelijk verzocht om de betaling in gang te zetten.

Online Incasso

Koppeling met incassobureau

Het kan zijn dat jouw klant na meerdere herinneringen nog steeds niet betaald heeft. In dat geval kun je besluiten om het dossier over te dragen aan een incassobureau. Het incassobureau zal dan proberen om de factuur alsnog betaald te krijgen. Hiervoor worden wel extra kosten gerekend die voor rekening van de klant komen. InformerOnline heeft een directe koppeling met Online Incasso.

Gratis Testen!
Bekijk alle Functies
Gratis Cursus Online Boekhouden

Cursus Boekhouden

Leer eenvoudig en snel de basisprincipes voor het voeren van een online boekhouding.

Gratis Cursus online Boekhouden →

Webinars InformerOnline

Webinars

Bekijk een van onze webinars-on-demand voor een online rondleiding door ons boekhoudprogramma.

Bekijk een Webinar →

Proefaccount InformerOnline

Gratis Proefaccount

Maak geheel vrijblijvend een proefaccount aan en ervaar het gemak van online boekhouden zelf.

Gratis Proefaccount →