Online offerte maken

Een potentiële klant vraagt om een offerte van de door jou geleverde producten of diensten. Natuurlijk regel je dat eenvoudig online.

Online Offerte maken in jouw huisstijl

Als je begint met een online offerte maken is het belangrijk dat het uiterlijk goed geregeld is. De offerte moet goed bij jou en je business passen. Uiteraard maak je een offerte die geheel in jouw huisstijl is. Met jouw logo en bedrijfskleuren. Met InformerOnline kun je een van onze templates in jouw eigen kleuren omzetten. En heb je toevallig al briefpapier? Geen probleem! Dan gebruik je jouw briefpapier gewoon als achtergrond van je online offerte.

Online offerte templates
Overzicht online offertes

Laat klanten je offertes online accepteren

Potentiële klanten ontvangen jouw offerte direct in hun e-mailbox. Vervolgens kunnen zij de offerte bekijken en direct online accepteren of voorzien van opmerkingen. Op die manier hebben geïnteresseerde partijen jouw offerte razendsnel binnen en kun je snel aan de slag.

Mobiel overzicht van al je offertes

Stel je bent schilder en staat op de ladder. Je krijgt een telefoontje van een potentiële klant die een vraag heeft over je offerte. Geen probleem! Met InformerOnline heb je altijd toegang tot je offertes met de InformerOnline app. Waar en wanneer je ook wilt. Je hebt je online offerte altijd bij de hand.

Meer over InformerOnline onderweg →

Wat staat er in een offerte?

Het is belangrijk dat jouw offerte zo goed mogelijk past bij de wensen van een potentiële klant. Hoe beter de match, hoe groter de kans dat de offerte goedgekeurd wordt. Het is dan ook belangrijk dat de ontvangende partij precies weet waar het aan toe is. Wees dus zo duidelijk mogelijk bij het maken van je offerte.

Zorg ervoor dat in ieder geval de volgende zaken op je offerte staan:

  • De datum van de offerte.*
  • Het offertenummer (uniek en opvolgend).*
  • Jouw bedrijfsgegevens.*
  • De bedrijfsgegevens van de klant.
  • Helder overzicht van de te leveren producten en diensten.
  • De prijzen, tarieven en bijbehorende btw-percentages.
  • De geldigheidsduur van je offerte.
  • De Voorwaarden van jouw bedrijf.

*) Als je een offerte maakt met InformerOnline wordt dit automatisch goed gezet.

Extra aandachtspunten bij het offerte maken

Als je een offerte wilt maken moet je ook op de volgende zaken letten.

Zeg wat je wel en niet gaat doen

Als je een offerte maakt is het belangrijk om goed duidelijk te maken welke producten en diensten je gaat leveren. Zeker als je diensten levert is het aan te raden om ook goed in kaart te brengen waar je niet voor gaat zorgen. Zo is het zowel voor jou als de ontvangende partij duidelijk wie waar verantwoordelijk voor is.

Controleer je offerte uitvoerig

Je offerte moet een professionele uitstraling hebben. Je probeert immers een opdracht binnen te krijgen. Als er fouten op je offerte staan maakt dit geen goede indruk. Zorg er dan ook voor dat je de offerte goed hebt gecontroleerd voor je hem verzendt.

Zorg dat je offerte bij je past

Met InformerOnline kun je een offerte maken die geheel in jouw huisstijl is. Zo zorg je ervoor dat de offerte qua uiterlijk goed bij je past. Maar niet alleen de vormgeving, ook de inhoud van de offerte moet bij je passen. Zowel de content van de offerte als de teksten in de begeleidende e-mails moeten bij je passen. Denk er dus goed over na welke woorden je gebruikt.

Voorbeeld offertes

Ben je op zoek naar een voorbeeld offerte? Bekijk dan het offerte voorbeeld van InformerOnline hieronder. Je ziet dat de offerte een kort en bondig overzicht geeft van de te leveren diensten. Je kunt ook een kijkje nemen bij de voorbeeldofferte van de Kamer van Koophandel.

Offerte voorbeeld

Download de voorbeeld offerte

download-pdf

Van Offerte naar Factuur in twee klikken

Als een potentiële klant jouw offerte heeft geaccepteerd wil je uiteindelijk een factuur sturen. Gelukkig kun je met InformerOnline in twee klikken een factuur maken van een offerte. Gewoon aanvinken en direct je verkoopfactuur aanmaken. Vervolgens kun je jouw klanten direct online laten betalen.

Meer over online factureren →

Van Offerte naar Factuur

Functies

Ontdek de tijdbesparende functies van een online boekhoudprogramma.

Zo bespaar je minstens 5 uur per week →

Iets voor mij?

Een boekhoudprogramma is ideaal voor iedereen die meer tijd en overzicht wilt.

Check of online boekhouden iets voor jou is →

Duurzaam ondernemen

Duurzaamheid wordt een belangrijker topic, ook jij kan je steentje bijdragen!

Compenseer gratis je carbon footprint →