Keurmerk Zeker-OnLine

InformerOnline is houder van het keurmerk Zeker-OnLine. Dit keurmerk laat ondernemers zien of een boekhoudprogramma veilig en betrouwbaar is.

Keurmerk Zeker-OnLine voor InformerOnline

Het Keurmerk Zeker-OnLine is een onafhankelijk keurmerk voor online applicaties. In samenwerking met de Belastingdienst, het ECP en andere overheidsinstanties is een normenkader vastgesteld waar een veilig en betrouwbaar online boekhoudpakket aan zou moeten voldoen.

In het normenkader worden richtlijnen vastgesteld voor o.a.:

  • Kwaliteit ICT-beheer
  • Juridische juistheid van de software
  • Technische beveiligingsmaatregelen
Keurmerk Zeker-OnLine
De Belastingdienst

In samenwerking met Belastingdienst

Het Keurmerk Zeker-OnLine is ontwikkeld in samenwerking met de Belastingdienst. De Belastingdienst vindt goede boekhoudsoftware belangrijk. Een betrouwbare administratie vormt immers de basis van een goede bedrijfsvoering. Bovendien zorgt een nette boekhouding voor goede belastingaangiftes. Daarom stelt de Belastingdienst dat een boekhoudprogramma met het keurmerk veilig en betrouwbaar is.

Meer over de Belastingdienst →

Pilot voor btw-aangifte van ZZP

De Belastingdienst is in samenwerking met Stichting Zeker-OnLine een initiatief gestart om de btw-aangifte van ZZP’ers te verbeteren. Onder andere beter te begrijpen schermen en een directe online betaling zijn belangrijke verbeterpunten. Inmiddels is de pilot in volle gang en zijn de functionaliteiten zelfs beschikbaar voor alle gebruikers van InformerOnline.

Meer over de btw pilot →

Zeker-OnLine btw pilot
Uitreiking Zeker-OnLine

Vertegenwoordigers van de Belastingdienst, ZZP Nederland en Stichting Zeker-OnLine reiken het keurmerk uit aan Remco Frühauf van InformerOnline.