Triodos en je online boekhouding

Heb je een zakelijke rekening bij Triodos? Zorg er dan voor dat al je zakelijke transacties in je boekhouding verschijnen.

Triodos transacties allemaal online

In ons online boekhoudprogramma InformerOnline erg makkelijk om al je zakelijke Triodos transacties te verwerken. Daarvoor moet je alleen even je mutaties te downloaden en online te zetten. Het programma verwerkt deze meteen. Daardoor ziet je administratie er meteen netjes uit en bespaar je als ondernemer flink wat tijd.

Triodos boekhouden in InformerOnline

Jouw Triodos transacties op de timeline

Ons online boekhoudprogramma verwerkt alle betalingen gedaan vanaf je gekoppelde Triodos account. Transacties die je dus via je bank doet zet het programma netjes in de Informer BankTimeLine.

Meer over de BankTimeLine →

Triodos transacties timeline

Bankmutaties worden automatisch verwerkt

De BankRobot in ons boekhoudprogramma zoekt helemaal zelf naar matches tussen transacties van je Triodos rekening en je in- en verkoopfacturen. Ook kun je nieuwe opdrachten aanleren aan de BankRobot. Deze zal die dan ook altijd automatisch gaan verwerken.

Meer over de Informer BankRobot →

informer bankrobot

Smart Online Boekhouden met InformerOnline

Als jij wilt profiteren van de voordelen van online boekhouden en een rekening hebt bij Triodos. Bekijk dan nu in het filmpje hoe makkelijk het is om facturen in te boeken en bonnetjes te uploaden. Bovendien leer je hoe de Bankrobot jouw transacties verwerkt. Daarnaast is het in InformerOnline ook ongelofelijk eenvoudig om je btw aangifte te versturen naar de Belastingdienst of betalingen via iDEAL te verwerken.

Start gratis!

Waarom ook een zakelijke rekening openen?

De boekhouding bestaat uit een heleboel verschillende transacties. Een voorbeeld is het betalen of betaald krijgen van facturen. Iets wat geen onderdeel is van de boekhouding zijn privé-aankopen. Daarom is het vaak een goed idee om een zakelijke rekening te openen. Je scheidt namelijk niet alleen je privé-aankopen van zakelijke aankopen. Ook is het een stuk professioneler dan alleen een privérekening hebben. Bekijk ook meer voordelen van een zakelijke bankrekening.

Welk bestandsformaat moet ik gebruiken voor mijn mutaties?

Op de website van de desbetreffende bank kun je uit twee verschillende bestanden kiezen bij het downloaden van de mutaties. De .MT940 en .CAMT053. Wij adviseren om het .CAMT053 bestand te kiezen. Dit bestandstype is namelijk de nieuwste. Ook voorkomt het dubbele mutaties en geeft het meer informatie dan andere bestandstypes. Bekijk snel hoe je de bankbestanden kunt downloaden bij Triodos.

Waarom heeft InformerOnline geen directe koppeling met Triodos?

InformerOnline is druk bezig om met zoveel mogelijk Nederlandse banken samen te werken voor een koppeling. Helaas is het voor de capaciteit van de meeste banken niet mogelijk om een technische koppeling te ontwikkelen. Bovendien zijn de huidige bankkoppelingen aan het verouderen en zijn de banken verplicht een nieuwe zogenaamde PSD2-koppeling online te hebben. Wil jij als klant van Triodos graag een koppeling zien met InformerOnline? Meldt ze dit dan.