Regiobank en je online boekhouding

Heb je een zakelijke rekening bij de Regiobank? Zorg er dan ook voor dat al je zakelijke transacties in je boekhouding verschijnen.

Al je Regiobank betalingen online

Het is in InformerOnline heel gemakkelijk om je zakelijke transacties te verwerken. Daarvoor download je eerst je mutaties. Daarna zet je ze online. InformerOnline zorgt er dan voor dat deze worden verwerkt. Hierdoor houd jij als ondernemer lekker wat tijd over en is je administratie ook nog eens goed geregeld.

Regiobank boekhouden in InformerOnline

Jouw Regiobank transacties op de timeline

Alle transacties die worden gemaakt vanaf je gekoppelde Regiobank account worden verwerkt in InformerOnline. Elke betaling wordt namelijk netjes weergegeven in de Informer BankTimeline.

Meer over de BankTimeLine →

Regiobank transacties timeline

Bankmutaties automatisch verwerkt

De BankRobot van InformerOnline matcht betalingen van je Regiobank rekening en je in- en verkoopfacturen automatisch. Het is ook mogelijk om de BankRobot nieuwe taken te leren. Die worden dan ook automatisch verwerkt.

Meer over de Informer BankRobot →

informer bankrobot

Smart Online Boekhouden met InformerOnline

Je wilt profiteren van de voordelen van online boekhouden? En Regiobank is jouw bank? Bekijk dan nu hoe simpel het is als je zelf je online facturen inboekt, bonnetjes en facturen upload en je Regiobank transacties automatisch laat downloaden en verwerken door de BankRobot. Dit soort dingen zijn met InformerOnline heel gemakkelijk. Ook kun je namelijk zelf met een paar klikken je btw aangifte versturen naar de Belastingdienst en betalingen verwerken met iDEAL.

Start gratis!

Waarom zou ik een zakelijke rekening openen?

Ondernemers betalen facturen die ze ontvangen. Klanten van ondernemers betalen de facturen die hen worden toegestuurd. Dat is allemaal deel van de boekhouding. Alleen horen privé-aankopen daar niet bij. Vandaar dat het handig is om een zakelijke rekening te openen. Op die manier onderscheid je je privétransacties van je zakelijke transacties. Het is ook professioneler als je naast een privérekening een zakelijke rekening hebt. Bekijk ook meer voordelen van een zakelijke bankrekening.

Welk bestandsformaat moet ik downloaden voor mijn mutaties?

Bij de Regiobank kun je bij het downloaden van je bankmutaties kiezen uit twee verschillende formaten. Het .MT940 en het .CAMT053 bestand. In dit geval is het beter om het .CAMT053 bestand te downloaden. Dit type bestand is nieuwer, voorkomt dubbele mutaties en geeft meer informatie dan het andere type bestand. Bekijk snel hoe je de bankbestanden kunt downloaden bij Regiobank.

Waarom heeft InformerOnline geen directe koppeling met de Regiobank?

InformerOnline is druk bezig met alle Nederlandse banken om koppelingen te realiseren. Maar helaas is het lastig voor sommige banken om met hun capaciteit een dergelijke technische koppeling op te zetten. Daarnaast zijn de huidige bankkoppelingen een beetje aan het dateren en zijn de banken verplicht een nieuwe zogenaamde PSD2-koppeling online te hebben. Ben jij klant van Regiobank en denk je dat een automatische koppeling met InformerOnline goed zou zijn? Notificeer uw bank dan zo snel mogelijk.