Mastercard en je online boekhouding

Betaal jij met een zakelijke credit card van Mastercard? Laat al je transacties dan meteen in je online administratie verwerken!

Mastercard betalingen in de boekhouding

Als gebruiker van InformerOnline kost het bijna geen moeite om je zakelijke transacties te verwerken in de boekhouding. Download eerst de mutaties van je Mastercard uitgaven en zet ze online. Vervolgens verwerkt InformerOnline dit automatisch. Hierdoor houd je als drukke ondernemer veel kostbare tijd over. Daarnaast is jouw administratie altijd netjes bijgewerkt.

InformerOnline en Mastercard

Tijdlijn met Mastercard betalingen

Elke transactie die jij doet met je gekoppelde Mastercard verwerk je automatisch in InformerOnline. Al je betalingen worden namelijk weergegeven op de Informer BankTimeline. Allemaal op volgorde en met alle precieze bedragen.

Meer over de BankTimeLine →

Mastercard transacties timeline

Transacties óók meteen verwerkt

Met behulp van de Informer BankRobot matchen jouw Mastercard betalingen ook meteen in- of verkoopfacturen. Dit gaat allemaal automatisch. Bovendien kun je de BankRobot allerlei nieuwe taken aanleren. Op die manier wordt het bijhouden van je boekhouding nog makkelijker en bespaar je nog meer tijd.

Meer over de Informer BankRobot →

Bankrobot verwerkt Mastercard betalingen

Smart Online Boekhouden met InformerOnline

Wil jij profiteren van de voordelen van online boekhouden als Mastercard houder? Bekijk dan nu hoe eenvoudig het is als je zelf je online facturen inboekt, bonnetjes en facturen upload en je Mastercard betalingen automatisch laat verwerken door de BankRobot. Met InformerOnline worden dit soort klusjes zo simpel dat het bijna leuk is. Zelfs het versturen en met iDEAL betalen van de btw-aangifte is binnen 2 minuutjes gebeurd.

Start gratis!

Waarom een zakelijke creditcard-rekening?

Ondernemers betalen facturen die ze ontvangen. Klanten van ondernemers betalen de facturen die hen worden toegestuurd. Dat is allemaal deel van de boekhouding. Alleen horen privé-aankopen daar niet bij. Vandaar dat het handig is om een zakelijke rekening te openen. Op die manier onderscheid je je privé-transacties van je zakelijke transacties. Ook is het professioneler als je naast een privé-rekening een zakelijke rekening hebt. Bekijk nog meer voordelen van een zakelijke bankrekening.

Welk bestandsformaat moet ik downloaden voor mijn mutaties?

Bij zowat iedere bank kun je bij het downloaden van je bankmutaties  kiezen tussen twee verschillende formaten van mutaties. .MT940 en .CAMT053. In dit geval is het beter om het .CAMT053 bestand te downloaden. Dit type bestand is nieuwer, voorkomt dubbele mutaties en geeft meer informatie dan het andere type bestand. Bekijk hier hoe je de bankbestanden kunt downloaden bij jouw bank.