Wat zijn Bedrijfskosten?

Bedrijfskosten zijn de kosten die je maakt bij het voortbrengen van de omzet van je bedrijf. Of te wel alles wat je uitgeeft om omzet te realiseren.

Verschillende kosten van een bedrijf

Er zijn bepaalde manieren waarop je bedrijfskosten kunt specificeren. Meestal doe je dit door de kosten van bedrijfsvoering van de kosten van aan klant geleverde goederen te scheiden. Voorbeelden van kosten voor bedrijfsvoering zijn administratiekosten of huisvesting. Kosten van aan klant geleverde goederen zijn vooral de productiekosten. Denk hierbij dus bijvoorbeeld aan grondstoffen en machines.

Ook zijn de bedrijfskosten te specificeren op herkomst van investering. Dat zijn de directe kosten en de afschrijvingen. Directe kosten zijn de kosten die meteen leiden tot een verschil in kas. Bij afschrijvingen is de uitgave al gemaakt. Je hebt namelijk eerder al betaald voor een bepaalde investering. Daarom tellen deze kosten als indirecte kosten.

Bedrijfskosten in je online boekhouding

In het online boekhoudprogramma InformerOnline kun je al je gemaakte bedrijfskosten eenvoudig verwerken. Jij hoeft alleen maar je inkoopfacturen te uploaden en het programma boekt meteen de kosten. Dit gebeurt dankzij de slimme robots van InformerOnline. Online boekhouden is helemaal niet zo moeilijk als je misschien denkt.

Bedrijfskosten worden verwerkt in Informer

Download de printversie

Deel dit artikel! 

  • Hoe nuttig vond je deze informatie?
    [gdrts_stars_rating item_id='17' alignment='left' style_size='25' font_color_empty='#cecece' font_color_current='#173a89' font_color_active='#93c13b']