Wat zijn Bedrijfskosten?

Bedrijfskosten zijn de kosten die je maakt bij het voortbrengen van de omzet van je bedrijf. Of te wel alles wat je uitgeeft om omzet te realiseren.

Soorten Bedrijfskosten

Er zijn bepaalde manieren waarop je bedrijfskosten kunt specificeren. Meestal doe je dit door de kosten van bedrijfsvoering van de kosten van aan klant geleverde goederen te scheiden. Een voorbeeld van kosten voor bedrijfsvoering is administratiekosten of huisvesting. Kosten van aan klant geleverde goederen zijn vooral de productiekosten. Denk hierbij dus bijvoorbeeld aan grondstoffen en machines.

Ook zijn de bedrijfskosten te specificeren op herkomst van investering. Dat zijn de directe kosten en de afschrijvingen. Directe kosten zijn de kosten die meteen leiden tot een verschil in kas. Bij afschrijvingen is de uitgave al gemaakt. Het geld is dus al eerder betaald. De afschrijvingen zelf zijn geen directe kosten.

Bedrijfskosten in je online boekhouding

In het online boekhoudprogramma InformerOnline kun je al je gemaakte bedrijfskosten eenvoudig verwerken. Door middel van robots worden uitgaven verwerkt en geboekt. Online boekhouden is helemaal niet zo moeilijk als je misschien denkt.

Bedrijfskosten worden verwerkt in Informer

Download de printversie

Deel dit artikel!