Wat is Voorfactureren?

Het kan zijn dat een onderneming al voordat de producten geleverd zijn een factuur stuurt naar een klant. Dit noem je voorfactureren.

Voordelen van voorfactureren

Dankzij voorfacturatie vermijd je als ondernemer een belangrijk risico. Namelijk het risico dat je klant niet betaalt voor de geleverde producten of diensten. Als jij van tevoren een factuur stuurt weet je dus zeker dat je geen moeilijkheden hebt met de betaling. Je levert immers de producten pas op het moment dat jij de betaling hebt ontvangen. Hierdoor vermijd je dus ook eventueel extra werk. Als je klant namelijk niet betaalt moet je een herinnering of aanmaning versturen. Wat natuurlijk zonde is van je kostbare tijd.

Hoewel er ook een nadeel kleeft aan voorfactureren. Het kan de klant namelijk afschrikken omdat er op deze manier vaak fraude wordt gepleegd door bedrijven. Klanten kunnen bang zijn dat zij betalen maar vervolgens niet de producten geleverd krijgen. Vandaar dat je altijd goed moet nadenken voordat je beslist van tevoren facturen te gaan sturen.

Voorfactureren in je online boekhoudprogramma

In online boekhoudprogramma InformerOnline kun je bij het aanmaken van een nieuwe factuur alle eigenschappen aanpassen. Vul de factuurdatum in en het programma verwerkt de factuur automatisch. Voorfactureren is dus ook een optie in InformerOnline. Daarnaast kun je de gehele lay-out van de factuur aanpassen waardoor jij in je eigen huisstijl factureert. Dat is allemaal ontzettend eenvoudig en staat professioneel!

Voorfactureren bij InformerOnline

Download de printversie

Deel dit artikel!