Wat is UBL?
Wat is UBL?2018-07-17T09:39:58+00:00

Wat is UBL?

UBL staat voor Universal Business Language en is een door OASIS ontwikkelde digitale standaard voor elektronische bedrijfsvoering, bijvoorbeeld voor het opstellen van facturen of bestelbonnen. Tegenwoordig zijn veel facturen die online worden verstuurd standaard ook in UBL-formaat. Dit is vaak te herkennen aan een special .xml bestandje dat met de PDF mee wordt gestuurd. 

Zowel de Nederlandse als Belgische overheid hebben gekozen voor UBL 2.0 als standaard XML-formaat voor e-facturatie.

Waarom UBL?

Door toepassing van UBL worden facturen digitaal verstuurd én ingelezen. Hierdoor heb je 100% zekerheid dat je data foutloos en zelfs automatisch in je boekhouding kan worden verwerkt.

Wat is het beleid van de Nederlandse overheid voor e-factureren?

Uitgangspunt van de overheid is dat e-factureren daadwerkelijk doorgevoerd gaat worden in Nederland. Het Ministerie van Economische Zaken stimuleert elektronisch factureren (e-factureren). Op dit moment zijn bedrijven die een factuur willen sturen naar een overheidsinstantie zelfs verplicht om dit digitaal in het juiste (UBL) formaat te doen. Reden genoeg dus om zelf ook over te stappen op e-facturatie!

UBL Facturen in je online boekhoudprogramma

UBLReady

In het online boekhoudprogramma InformerOnline wordt automatisch een UBL factuur aangemaakt voor verkoopfacturen. Op die manier kunnen jouw klanten met een online boekhoudprogramma jouw verkoopfacturen snel en automatisch verwerken.

Wat moet ik doen om UBL te sturen/ontvangen met Informer?

Helemaal niets! UBL is de standaard van Informer en wordt bij elke factuur meegestuurd. Facturen die je van leveranciers krijgt kun je naar je persoonlijke Informer e-mailadres laten sturen zodat deze automatisch worden ingelezen indien er een elektronische factuur wordt meegestuurd. We noemen het daarom: “onze moedertaal” .

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website goed werkt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, ga je akkoord met deze cookies. OKE