Wat is het Kasboek?
Wat is het Kasboek?2018-07-16T11:51:38+00:00

Wat is het Kasboek?

Het kasboek is een onderdeel van de financiële administratie. In het kasboek staan alle contante inkomsten en uitgaven die zijn gedaan binnen de onderneming. Het is vaak lastig om contante betalingen na een langere tijd te herleiden, daarom is het belangrijk het kasboek nauwkeurig en dagelijks bij te houden.

Opstellen van het Kasboek

Voor het opstellen van het kasboek kun je gebruik maken van een papieren kasboek of een digitaal kasboek. Voor beide manieren geldt dat het belangrijk is dat alle in en uitgaven worden opgenomen en dat dit met regelmaat wordt bijgehouden. Voor het opstellen van het kasboek zijn er verschillende groepen uitgaven.

Reserveringsuitgaven: Dit zijn uitgaven die niet maandelijks terugkomen maar wel belangrijk zijn. Denk hierbij aan elektrische apparaten, vakanties, kleding, schoenen en het onderhoud van je huis en tuin. Het is verstandig voor deze uitgaven iedere maand geld opzij te zetten zodat je voor dit soort uitgaven altijd iets achter de hand hebt.

Vasten lasten: Dit zijn kosten die met een vaste regelmaat terugkomen. Denk hierbij aan je huur of hypotheek, abonnementen, energie en belastingen. Deze uitgaven kun je iedere maand noteren of in 1 keer in het jaaroverzicht noteren.

Als laatst zijn er de huishoudelijke uitgaven: Dit zijn uitgaven die je iedere week doet, denk hierbij bijvoorbeeld aan je boodschappen, de drogist of geschenken.

Het Kasboek in je online boekhoudprogramma

In het online boekhoudprogramma InformerOnline kun je gemakkelijk al je contante inkomsten en uitgaven bijhouden via het kasboek. Via bank/kas kun je dan direct zien wat je in en uitgaven zijn en kun je netjes alle bonnen en facturen koppelen.

KasboekinformerOnline

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website goed werkt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, ga je akkoord met deze cookies. OKE