Wat is de Factuurdatum?

De factuurdatum is de datum waarop je een factuur aanmaakt en verzendt. De datum van de factuur mag nooit eerder zijn dan de daadwerkelijke datum dat je de factuur aanmaakt en verzendt.

Factuur vergeten?

Het kan wel eens voorkomen dat een klant al heeft betaald voor je verkochte producten of diensten. Maar je hebt de factuur nog niet gemaakt en verstuurd. Als je een factuur later verstuurd dan zou moeten is het van belang dat je de btw wel in de juiste periode boekt. De periode van de btw is altijd gelinkt aan de factuurdatum. Stel je maakt de factuur in de maand Juli. Dan moet je de btw ook in die maand inboeken. Het is dus van groot belang ervoor te zorgen dat je de facturen altijd op tijd maakt en verstuurt zodat je btw aangifte niet te ingewikkeld wordt. Naast de factuurdatum is er ook nog de vervaldatumDit is kort gezegd de uiterste betaaldatum van een factuur.

De Factuurdatum in je online boekhouding

In het online boekhoudprogramma InformerOnline kun je bij het maken van een nieuwe factuur of het verwerken van een inkoopfactuur de factuurdatum aangeven. Aan de hand van de datum van de factuur boekt het programma de btw in de juiste periode in. Het programma pakt standaard de dag waarop je de factuur maakt als factuurdatum. Je kunt eventueel met terugwerkende kracht facturen invoeren. De instellingen kunnen dan zo worden aangepast dat InformerOnline de factuurdatum pakt uit het verleden en dus niet de datum van de dag waarop je de factuur gaat invoeren.

Factuurdatum in InformerOnline

Download de printversie

Deel dit artikel!