Wat is het Bankboek?

In het bankboek vind je alle uitgaven en inkomsten vanuit je zakelijke rekening terug in de boekhouding. Het lijkt eigenlijk een beetje op het kasboek. Het verschil is dat je daarin contante uitgaven kunt zien, en hierin juist banktransacties.

Boek je inkomsten en uitgaven op de juiste categorie

Tijdens het boeken van je bankbetalingen moet je letten op dat je ze boekt op de juiste kostencategorieën. Hiermee zorg je ervoor dat je een duidelijk overzicht hebt van waar je geld aan uitgeeft. Er zijn verschillende categorieën die belangrijk zijn in het bankboek en er altijd moeten zijn. Zo heb je bijvoorbeeld de kruisposten. Hierop zet je de ontvangsten en betalingen die je van je ene naar je andere zakelijke rekening hebt gedaan. Bovendien moet je ook transacties gerelateerd aan belastingen en leningen onderscheiden. Tenslotte kun je dus zelf de andere categorieën bepalen. Denk daarbij aan boodschappen, energiekosten, of reiskosten.

Zo heb je in het bankboek dus een fijn en duidelijk overzicht van je inkomsten en uitgaven via je zakelijke bankrekening.

Bankboek bijhouden in je online boekhouding

In het online boekhoudprogramma InformerOnline hoef je bijna niks te doen om je bankboek bij te houden. Je kunt namelijk je bank koppelen aan het programma zodat dit allemaal automatisch gaat. De transacties worden vervolgens door een heuse robot ingeboekt op de juiste plek. Zelf kun je gemakkelijk categorieën maken waaraan je de betalingen kunt koppelen. Met Informer hoef jij je totaal geen zorgen meer te maken over de boekhouding!

Bankboek bijhouden vanuit InformerOnline
Download de printversie

Deel dit artikel!