Gratis Online Cursus Boekhouden

Ben je ondernemer en wil je wat meer informatie over boekhouden en de onderliggende principes? Bekijk dan onze gratis online cursus boekhouden.

Ga direct naar de Cursus Boekhouden!

Minicursus Boekhouden voor ondernemers

Ondernemers die zelf boekhouden profiteren van een aantal voordelen. Zo hebben zij beter zicht op de financiën van hun bedrijf en kunnen zij besparen op administratiekosten. Toch is voor veel ondernemers de stap naar zelf boekhouden te groot, met name door een gebrek aan kennis. Met deze gratis online cursus boekhouden stellen wij iedere ondernemer in staat om uiteindelijk zelf de boekhouding te kunnen doen.

De voordelen van de gratis online cursus boekhouden:

  1. Altijd en overal direct toegang tot de cursus
  2. Leer precies wat nodig is om zelf te boekhouden.
  3. Geen voorkennis nodig, iedereen kan het!
Ga direct naar de Cursus Boekhouden!

Na het volgen van de cursus boekhouden ben ik zelf mijn boekhouding gaan doen. De boekhouder controleert alleen nog of ik alles goed doe.

Simone Heinsius, Ondernemer sinds 2007

Het grote voordeel van zelf de boekhouding doen is dat ik veel beter inzicht heb in de cijfers. Na de cursus was het even wennen, maar nu gaat het allemaal prima. Dat had ik veel eerder moeten doen!

Ralph van Zanten, ZZPer sinds 2010
Ga direct naar de Cursus Boekhouden
boekhoudcursus op de ipad

De online Cursus Boekhouden is ontwikkeld door InformerOnline en is er op gericht om ondernemers die als ZZPer of in het MKB werken van genoeg kennis te voorzien om zelf te boekhouden.

Waarom gratis?

Het doel van InformerOnline is om voor ondernemers zo weinig mogelijk obstakels te creëren om de boekhouding te doen. Voorbeelden hiervan zijn de gratis samenwerking met de boekhouder of accountant en een gratis online Cursus Boekhouden. Op deze manier hopen wij dat zoveel mogelijk ondernemers de kennis bezitten om zelf de administratie bij te houden.

Doet de boekhouder of accountant dan niets meer?

In hoeverre een individuele ondernemer de boekhouding helemaal zelf kan doen hangt af van de situatie. Zo zullen sommige administraties dermate complex zijn dat de inbreng van een financieel specialist altijd nodig is. Toch kunnen ondernemers met een zeer complexe boekhouding een deel van de boekhouding zelf doen. In dat geval zijn de ondernemer en boekhouder of accountant verantwoordelijk voor een eigen deel van de boekhouding.

Uiteindelijk is de kans groot dat een boekhouder of accountant de administratie checkt en aanpast waar nodig.

Beter inzicht in de cijfers

Ondernemers die zelf (een deel van) de boekhouding doen hebben beter inzicht in de financiën dan ondernemers die de boekhouding compleet uitbesteden. Dit komt waarschijnlijk doordat je als ondernemer veel nauwer betrokken bent bij financiële handelingen als je de boekhouding zelf doet.

Besparen op administratiekosten

Ondernemers die zelf (een deel van) de boekhouding doen kunnen besparen op de administratiekosten. Let wel op dat het ontbreken van een boekhouder of accountant kan leiden tot een gebrek aan kennis over bijvoorbeeld wetten en (speciale) regelingen.

Ontdek Informer

Lees meer hoe je meer tijd vrijmaakt voor ondernemen i.p.v. boekhouden – en dat op een duurzame manier

Functies

Ontdek de tijdbesparende functies van het Informer boekhoudprogramma.

Tientallen uren per maand besparen →

Iets voor mij?

Ben ZZP’er, Starter of wellicht MKB’er? Informer biedt mogelijkheden voor elke ondernemer die meer tijd en overzicht wilt.

Ontdek of Informer bij jou past →

Duurzaam ondernemen

Duurzaamheid en aandacht voor onze omgeving zijn ook belangrijk als ondernemer en ook jij kan je steentje bijdragen.

Compenseer gratis je carbon footprint →